2η διακρατική συνάντηση στη Βουλγαρία (2021-22)

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση έλαβε χώρα στο σχολείο DimitarTalev, στο Dobrich της Βουλγαρίας με τη συμμετοχή δύο εκπαιδευτικών και πέντε μαθητών από το κάθε σχολείο – εταίρο.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ρόδου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σεμινάριο αεροφωτογραφίας μαζί με τους εταίρους τους, να συμμετάσχουν σε πρακτική δραστηριότητα αεροφωτογραφίας με τη χρήση drone και να γνωρίσουν λογισμικά για την επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Με τη χρήση αυτών των λογισμικών οι συμμετέχοντες στη διακρατική συνάντηση επεξεργάστηκαν φωτογραφίες που συγκέντρωσαν μετά από μία εκπαιδευτική εκδρομή στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας και οργάνωσαν έκθεση φωτογραφίας στη δημοτική βιβλιοθήκη του Dobrich.

 2η_Διακρατική_Συνάντηση3.jpg  

Επιπλέον, οι μαθητές των σχολείων-εταίρων εργάστηκαν ομαδικά και προετοίμασαν την επόμενη έκδοση της διαδικτυακής σχολικής εφημερίδας, που αποτελεί βασικό καρπό του συγκεκριμένου προγράμματος.

2η_Διακρατική_Συνάντηση4.jpg  

Η δεύτερη διακρατική συνάντηση αποτέλεσε το κύριο θέμα εκπομπής σε τηλεοπτικό σταθμό της Βουλγαρίας, στον οποίο παραχώρησαν συνέντευξη εκπαιδευτικοί και μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων. Η ομάδα του 4ου ΓΕΛ Ρόδου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής στη Βουλγαρία, να συσφίξει τις σχέσεις με τους εταίρους και να έρθει σε επαφή με καλές πρακτικές και νέες ιδέες. Το πρόγραμμα επιχορηγείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

       2η_Διακρατική_Συνάντηση5.jpg  2η_Διακρατική_Συνάντηση6.jpg