Europa in unsererUmgebung (2021-22)

 

Europa_in_unserer_Umgebung1.jpg

και εκπόνησε ένα πρότζεκτ, στο οποίο οι μαθητές παρουσιάζουν τη χώρα τους και τον τόπο τους ως μέρος της ευρωπαϊκής ένωσης . Οι μαθητές βρήκαν ομοιότητες και διαφορές , αλλά και κοινά στοιχεία ως μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης.

 

Europa_in_unserer_Umgebung2.jpg

Οι μαθητές συνεργάστηκαν σε διακρατικές ομάδες και αποκόμισαν τη γνώση μέσα από βιωματικές – συνεργατικές εργασίες ενώ γινόμενοι οι ίδιοι «ερευνητές» ανακάλυψαν τη νέα γνώση και την αποτύπωσαν σε ηλεκτρονική μορφή με διάφορους τρόπους . Έμαθαν να συνεργάζονται εξ αποστάσεως για ένα κοινό σκοπό, να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα εποικοδομητικά και να εκφράζουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με δημιουργικό τρόπο. Παρουσίασαν την πόλη και το σχολείο τους σε κοινές συνεργατικές παρουσιάσεις,

 Europa_in_unserer_Umgebung3a.jpg  Europa_in_unserer_Umgebung0.jpg

 

ενώ παράλληλα επέλεξαν οι ίδιοι με ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα ήθελαν να ασχοληθούν και να «ταξιδέψουν».

Europa_in_unserer_Umgebung3b.jpg

 

 

Βρήκαν σε ψηφιακούς χάρτες τα μνημεία των χωρών, που επέλεξαν και δημιουργήσαν μια εικονική περιήγηση σε αυτά. Πατήστε εδώ για να περιηγηθείτε μαζί μας.

4.jpg

 

 

5.jpg

 

Europa_in_unserer_Umgebung14.jpg

 

Παράλληλα, έγραψαν ποιήματα για τις χώρες τις ευρωπαϊκής ένωσης και τα δημοσίευσαν σε ένα ψηφιακό βιβλίο , ενώ συνεργάστηκαν όλα τα σχολεία για τη συγγραφή μιας συνεργατικής ιστορίας.

 

 7.jpg 8.jpg   

Επιπλέον, συνεργάστηκαν για τη δημιουργία ψηφιακών βιβλίων, τα οποία περιείχαν φαγητά από χώρες τις Ευρώπης , προσπάθησαν να συγκρίνουν τις τιμές επιλεγμένων προϊόντων των χωρών τους , αλλά και να ανακαλύψουν έργα που χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή ένωση.

 9.jpg 10.jpg

  

 Europa_in_unserer_Umgebung11.jpg

Τέλος, δεν έλειπαν οι ανταλλαγές ευχών και ψηφιακών καρτών τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά και η αποτύπωση της γνώμης των μαθητών για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Και όλα αυτά χρησιμοποιώντας και καλλιεργώντας τη γερμανική γλώσσα!

12.jpg

 

 

 

13.jpg

Το αποτέλεσμα της εργασίας των μαθητών - μαθητριών μπορείτε να το δείτε αν περιηγηθείτε εδώ.