Δραστηριότητες

4η Θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κορασίδων για το 4ο ΓΕΛ Ρόδου (2021-22)

_ποδοσφαίρου_Κορασίδων1.jpg

Μεγάλη επιτυχία για το 4ο ΓΕΛ Ρόδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κορασίδων αποτέλεσε η κατάκτηση της 4ης θέσης...

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση των αγώνων η ομάδα του σχολείου μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου αντιμετωπίζοντας σε επίπεδο νομού το 1ο ΕΠΑΛ της Κω, με το εντυπωσιακό αποτέλεσμα 8-0.

Η επόμενη φάση που διεξήχθη στον Πειραιά περιλάμβανε νοκ άουτ αγώνες. Στη μάχη με το ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου νικήσαμε με 6-1 , μπαίνοντας στις 8 καλύτερες ομάδες σε Πανελλήνιο επίπεδο. Στη συνέχεια, ο αγώνας με το ΓΕΛ Μεταμόρφωσης έληξε κερδοφόρα υπέρ της ομάδας μας με αποτέλεσμα 6-0 που σηματοδότησε την είσοδο στις 4 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Στο final four που διεξήχθη μια βδομάδα αργότερα στις 19 και 20 Μαΐου στο γήπεδο των Μελισσίων, η ομάδα του 4ου Λυκείου αντιμετώπισε στον 2ο ημιτελικό την πολύ ισχυρή ομάδα του ιδιωτικού Λυκείου «Αθηνά» Τρικάλων, που είχε στο δυναμικό της 10 παίκτριες που αγωνίζονται στην Α’ εθνική κατηγορία, με τέσσερις από αυτές να είναι διεθνείς. Το αποτέλεσμα ήταν 9-0 υπέρ της ομάδας των Τρικάλων που προκρίθηκε στον τελικό, ενώ η ομάδα μας συμμετείχε στον μικρό τελικό με αντίπαλο την ομάδα του ΓΕΛ Μεταμόρφωσης που προκρίθηκε στο finalfour λόγω μη συμμετοχής αντίστοιχης ομάδας της Κύπρου. Στον μικρό τελικό, η ομάδα μας ηττήθηκε με 3-1, καθώς στάθηκε πολύ άτυχη έχοντας τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό να προσθέσουμε ότι η ομάδα μας στερήθηκε τις υπηρεσίες της Αρχαγγελίτη Μιχαέλας, η οποία τραυματίστηκε στο χέρι κατά τη διάρκεια του ημιτελικού. Μεγάλη, επίσης, απώλεια στους δύο αγώνες του finalfourήταν η απουσία της Νουρικιάρ Σελλαβτζή -η οποία έχει κληθεί στην εθνική ομάδα των κορασίδων- καθώς δύο μέρες πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Αθήνα υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Για την ιστορία, την πρώτη θέση κατέλαβε το Ιδιωτικό Λύκειο «Αθηνά» Τρικάλων που νίκησε στον τελικό το ιδιωτικό Λύκειο «Αριστοτέλειο» Θεσσαλονίκης με 8-1.

_ποδοσφαίρου_Κορασίδων2.jpg

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια εγκλεισμού που οδήγησαν σε σωματική αδράνεια, η ενεργοποίηση των μαθητριών μας και η εξαιρετική τους επίδοση στέλνει σαφές και ελπιδοφόρο μήνυμα πως η ζωή βρίσκει πάντα το δρόμο για να επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς. Ας ευχηθούμε αυτή η νίκη να αποτελέσει κίνητρο για περισσότερη εμπλοκή και ενασχόληση με τον αθλητισμό για μεγαλύτερο αριθμό μαθητών και μαθητριών.

Συγχαίρουμε θερμά τον εκπαιδευτικό του σχολείου μας - προπονητή της ομάδας Αθάνασιο Τερζή και τις μαθήτριες μας που συμμετείχαν στους αγώνες:

Αρβανίτη Δέσποινα, Αρχαγγελίτη Μιχαέλα, Ασημακοπούλου Μιχαλία, Βογιατζή Ραφαέλα, Βυζεντίνη Άννα, Ζόγκα Ειρήνη, Κανάτα Φωτεινή, Σταυροπούλου Νάντια, Κουτσονούρη Μοσχούλα, Μακρή Μάγδα, Μάστορα Σταματία, Παππά Ουρανία, Παντέρη Αγγελική, Ρένεση Κατερίνα, Σακκομήτρου Όλγα, Σελλαβτζή Νουρικιάρ, Μαύρου Ελευθερία.

Διαβάστε το σχετικό άρθρο στον τοπικό ημερήσιο τύπο εδώ.