Δραστηριότητες

Πραγματοποίηση Εκδήλωσης για την Οδική - Κυκλοφοριακή Συμπεριφορά με την Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. και την Τροχαία Ρόδου (2021-22)

1.jpg

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου η εκδήλωση – συζήτηση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, σχετικά με την  τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και γενικά, την αλλαγή στην νοοτροπία της συμπεριφοράς στην οδήγηση...

Αποτελεί, άλλωστε, κοινή παραδοχή όλων μας πως ιδιαίτερα το νησί μας κάθε χρόνο πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Στο πλαίσιο αυτό, μέλημα όλων μας ήταν να ενημερωθούν όλοι, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σχετικά με τρόπους με τους οποίους ο κίνδυνος ατυχήματος θα μπορούσε να περιοριστεί – κατά το δυνατόν. Οι συντονιστές της εκδήλωσης ήταν οι κ.κ. Ελβάνογλου Β., Θεουλάκης Κ., Παπαγιαννόπουλος Ι., Σεμερτζίδου Ελ., Φιλιππάκη Κ.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση ήταν εκπρόσωποι της Τροχαίας Ρόδου και το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας Ρόδου Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Εκ μέρους της τροχαίας μίλησαν ο νέος διοικητής κύριος Παπαδάκης Εμμανουήλ καθώς και η κυρία Γιούργη Αγγελική, υπαστυνόμος Β' ,ενώ από την Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α την ενημέρωση ανέλαβε η ιδρύτρια, κυρία Καρύδη Ελένη. Την άρτια ενημέρωση επισφράγισε ένα βιωματικό πρόγραμμα, με θέμα τον κίνδυνο που διατρέχουμε, όταν οδηγούμε μεθυσμένοι, κουρασμένοι ή χωρίς να διαθέτουμε τον κατάλληλο φωτισμό.

Ευελπιστούμε να επωφελήθηκαμε όλοι από τη συγκεκριμένη προσπάθεια, ώστε να αναθεωρήσουμε επικίνδυνες για όλους μας συμπεριφορές. Μακάρι στο μέλλον το πρόβλημα των τροχαίων ατυχημάτων να εκλείψει και να μη χρειάζεται να διοργανωθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Ευχαριστούμε θερμά, τους εκπροσώπους της Τροχαίας Ρόδου, όπως επίσης και του παρατηρητηρίου οδικής ασφάλειας Ρόδου Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. για τη συμμετοχή τους στην χθεσινή εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου ΓΕΛ Ρόδου για γονείς/κηδεμόνες και για μαθήτριες/μαθητές.

2.jpg