Δραστηριότητες

Οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ρόδου δημιούργησαν τη Foodback (2021-22)

foodback9.jpg

Μαθητική εικονική επιχείρηση με επωνυμία «foodback», με σκοπό να συμβάλλουν «στην εξάλειψη της πείνας, αλλά και του υπερκαταναλωτισμού»,...

έστησαν μαθητές του 4ου ΓΕΛ Ρόδου, με την συνδρομή των καθηγητών Λίνας Φιλιππάκη και Βασίλη Ελβάνογλου. Οι μαθητές από όλες τις τάξεις του σχολείου μας(15 στο σύνολο), συμμετέχουν στο πρόγραμμα του σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων με τίτλο: «Εικονική Μαθητική Επιχείρηση».

foodback7.jpg

 

Στο πλαίσιο αυτό αντιπροσωπεία της ομάδας μας παρέδωσε διάφορα λαχανικά στην πλατεία δημαρχείου όπου έχει τοποθετηθεί ένα ψυγείο, στο οποίο οι πολίτες μπορούν να αφήνουν λαχανικά και φρούτα που τους περισσεύουν και οι μαθητές θα τα παραδώσουν στο συσσίτιο του Δήμου Ρόδου. Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο στις 19 και 20 Φεβρουαρίου με την προσφορά όλων ,τη συμμετοχή του 22ου Νηπιαγωγείου και του 6ου Γυμνασίου Ρόδου και την σημαντική χορηγία του κυρίου Σκόνη Σακελλάρη ( Αποστόλου Παύλου,Ανάληψη) το ψυγείο της foodback γέμισε!

foodback6.jpg

Έγιναν γυρίσματα για την συμμετοχή στον διαγωνισμό για την εικονική επιχείρηση και επισκεφθήκαμε το συσσίτιο του Δήμου Ρόδου όπου με χαρά πήραν τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία αύριο θα βρίσκονται σε όσους τα έχουν ανάγκη. Περάσαμε καλά, μάθαμε πολλά, γέμισε η καρδιά μας αγάπη από την προσφορά! Το ψυγείο παρέμεινε στην πλατεία Δημαρχείου για μια εβδομάδα, για όσους θα ήθελαν να αφήσουν φρούτα και λαχανικά που δεν θα κατανάλωναν για κάποιες μέρες.

foodback3.jpg

Σημειώνεται ότι η μαθητική εικονική επιχείρηση του 4ου ΓΕΛ Ρόδου λαμβάνει μέρος σε πανελλήνιο διαγωνισμό και το σχολείο που θα αναδειχθεί πρώτο θα συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκό. Ευχή και στόχος των μαθητών μας είναι να είναι οι νικητές του σχετικού διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο αυτό και θα λήξει στις 18 Μαρτίου με ψηφοφορία και του κοινού. Για να ψηφίσετε την εικονική επιχείρηση του σχολείου μας ψηφίστε στον ακόλουθο σύνδεσμο, εδώ.

foodback1.jpg

Η διοίκηση της ομάδας μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Διευθυντής του σχολείου συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την υπέροχη αυτή ιδέα και την αξιέπαινη αυτή προσπάθεια , και εύχεται καλή επιτυχία στο διαγωνισμό που έχουν πάρει μέρος!

foodback4.jpg

Διαβάστε το άρθρο για την εικονική επιχείρηση των μαθητών μας από την ERTNews εδώ.

Διαβάστε το άρθρο της Ροδιακής για την εικονική επιχείρηση των μαθητών μας εδώ.

Διαβάστε το σχόλιο της Ροδιακής για την εικονική επιχείρηση των μαθητών μας εδώ.

Παρακολυθήστε το βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές για την εικονική τους επιχείρηση εδώ.

Ακούστε στο ραδιόφωνο Λυχνάρι όσα είπαν οι μαθητές για την εικονική τους επιχείρηση, στον σύνδεσμο εδώ.

foodback10.jpg

 

foodback8.jpg