Δραστηριότητες

Προβολή της ταινίας «In front of the class» (2021-22)

School_Movie_Night_3.jpg

Τον κύκλο των δράσεων έκλεισε η προβολή της ταινίας «In front of the class» στις 28 Νοεμβρίου,

που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του σχολείου μας σε συνεργασία με τον σύλλογο ΑΜΕΑ Ρόδου. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Brad Cohen που από μικρός αυτός και η μητέρα του μαθαίνουν ότι έχει το σύνδρομο Tourette (Κληρονομική νευροψυχιατρική διαταραχή που ξεκινά από την παιδική ηλικία). Με τη βοήθεια της μητέρας του και την υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου του, ο Brad γίνεται τελικά ένας δάσκαλος βραβευμένος πάρα τις δυσκολίες που θα συναντήσει.

School_Movie_Night_2.jpg

 

Μέσα από την παρακολούθηση της συγκεκριμένης ταινίας, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αντιληφθούν πως με πίστη στον εαυτό μας και με την υποστήριξη του περιβάλλοντός μας μπορούμε να ξεπεράσουμε ακόμα και δυσκολίες που φαντάζουν εκ πρώτης όψεως ανυπέρβλητες.

Τη βραδιά συντόνισε το τμήμα Α4 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Σεμερτζίδου Ελ., Θεουλάκη Κ., Ελβάνογλου Β., Παπαγιαννόπουλου Ι. και Φιλιππάκη Κ. Από τον σύλλογο ΑΜΕΑ, παρευρέθηκαν ο πρόεδρος κ. Φωνιαδάκης Π., ο κ. Χατζηδημητρίου Μ., μέλος του Δ.Σ, ο κ. Γερόλυμος Φ. μέλος του Δ.Σ., η κοινωνική λειτουργός, κ. Πιπίνου Γ. και η κ. Θαρρενού Κ., εκ γενετής τυφλή που μας έκανε την τιμή να παίξει αρμόνιο και τραγουδήσει στο τέλος της βραδιάς.

 

School_Movie_Night_4.jpg