Δραστηριότητες

Μήνας δράσεων ο Νοέμβριος για το 4ο ΓΕ.Λ. Ρόδου - MRC (2021-22)

MRC2.jpg

Ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός μήνας δράσεων ήταν ο Νοέμβριος για το σχολείο μας...

Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε πλήθος δραστηριοτήτων ποικίλου είδους και να βιώσουν πρωτόγνωρες εμπειρίες με την αρωγή του σχολείου μας. Άλλωστε, είναι μεγάλη χαρά για όλους μας να βλέπουμε τα παιδιά μας να προοδεύουν και να απολαμβάνουν τη μάθηση και εκτός του στενού πλαισίου της σχολικής τάξης.

            Η πρώτη δράση μας αφορά στο 11ο Διεθνές Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακών Οργανισμών Rhodes MRC που έλαβε χώρα στο νησί μας την περίοδο 18 – 21 Νοεμβρίου. Στην εκδήλωση αυτή, πήραν μέρος 30 μαθήτριες και μαθητές από όλες τις τάξεις του Λυκείου μας , με την καθοδήγηση των κ. Φιλιππάκη Κ. και κ. Ελβάνογλου Β. Στις μέρες αυτές, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας ανέλαβαν τον ρόλο των πρωθυπουργών χωρών και συζήτησαν για θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τον άνθρωπο της σημερινής εποχής.

MRC4.jpg

 

Ανάμεσασε 152 έφηβους μαθητές από σχολεία της Ρόδου, της Κω και της Σύμης, είχαν την ευκαιρία να συζήτησουν στα αγγλικά και ως εκπρόσωποι χωρών στις επιτροπές Council of Europe on Human rights and Democracy, Council of Europe on Education , European Council και Our Planet Summit σταθέματα "Disinformation and the dissemination of fake news", "Integrating refugees in formal education" , "Enhancing the involvement of women in governance and decision-making processes" and "Innovative business models: Ways to establish and promote renewable forms of energy", αντίστοιχα.

MRC3.jpg

 

Στο πλαίσιο αυτό, αξίζει να αναφερθεί ότι ο μαθητής μας Κρίγκος Ιωάννης της Γ’τάξης έλαβε διάκριση, γεγονός που μας δίνει μεγάλη χαρά και μας γεμίζει υπερηφάνεια, γι’αυτό θα θέλαμε να τον συγχαρούμε.

MRC1.jpg