Δραστηριότητες

Γίνε η δύναμη που θα αλλάξει τον κόσμο ! (2021-22)

_Χωρίς_Σύνορα_5.jpg

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, το σχολείο μας είχε την τύχη και την τιμή να φιλοξενήσει τον κ. Άγη Τερζίδη, ενεργό μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και των Γιατρών του Κόσμου...

Ο κ. Τερζίδης είναι παιδίατρος, ειδικευμένος στη δημόσια υγεία και έχει διδακτορικό στην προληπτική ιατρική – επιδημιολογία. Είναι ένα από τα πρώτα ενεργά μέλη των Γιατρών του Κόσμου της Ελλάδας αλλά και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, με συμμετοχές σε αποστολές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ολόκληρου του κόσμου που μαστίζονται από σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη βελτίωση της πρόσβασης των κοινωνικά ευάλωτων στο σύστημα φροντίδας, ενώ είναι και πιστοποιημένος εμπειρογνώμονας για την ταυτοποίηση θυμάτων βασανιστηρίων.   

_Χωρίς_Σύνορα_2.jpg

Για αυτό ακριβώς τον λόγο, θεωρήσαμε ότι η δράση του κ. Τερζίδη θα μπορούσε να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά του σχολείου μας και να τα βοηθήσει να αντιληφθούν το μέγεθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας στην εποχή που ζούμε. Έτσι, ο κ. Τερζίδης επισκεπτόμενος το σχολείο μας συναντήθηκε με τα παιδιά των τμημάτων του Α1, Α2, Α3, Α4, Α5 και ΓΟΠ3 και τους μίλησε σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση.

_Χωρίς_Σύνορα_7.jpg

Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν έναν άνθρωπο – πρότυπο για όλους μας, που έχει δει από κοντά τη δυστυχία, αλλά δεν έκλεισε τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα· ανέλαβε δράση και – στο μέτρο του εφικτού – βοήθησε να γίνει πιο εύκολη η ζωή ανθρώπων που δυστυχούν.   

_Χωρίς_Σύνορα_3.jpg

Ελπίζουμε τα παιδιά μας, που με τόσο θαυμασμό και ενδιαφέρον άκουσαν τον κ. Τερζίδη, να γίνουν ο φάρος που θα φωτίσει τις ζωές συνανθρώπων μας που υποφέρουν. Μακάρι με τη ζωή τους και τις πράξεις να σηματοδοτήσουν έμπρακτα την αλλαγή, προσφέροντας στον διπλανό μας το αυτονόητο: καθαρό νερό, φαγητό, πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία. Ας γίνουμε ο καθένας ξεχωριστά η αλλαγή που ονειρευόμαστε…

_Χωρίς_Σύνορα_6.jpg