Ενημέρωση

Απαντήσεις για "η-Τάξη" προς μαθητές και εκπαιδευτικούς (2020-21)

h-tajh1.jpg

Παρουσιάζουμε εδώ απαντήσεις σε ερωτήσεις αρκετών χρηστών  για ... 

το περιβάλον "η-Τάξη" ....

Αρχικά  δείτε  τις  "Συχνές ερωτήσεις" από το ίδο το site.

 

Για μαθητές 

 1. Ξεκινώ με την η-τάξη

Βήμα 1: Από την αρχική σελίδα της υπηρεσίας  https://eclass.sch.gr/ , ο μαθητής κάνει σύνδεση με τον προσωπικό λογαριασμό που διαθέτει στο ΠΣΔ.

Βήμα 2: Η προσωποποιημένη είσοδος του μαθητή στην υπηρεσία, οδηγεί τον μαθητή στο προσωπικό του χαρτοφυλάκιο. Εκεί, αρχικά κάνει εγγραφή στα ηλεκτρονικά μαθήματα που έχουν δημιουργήσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του, για τη συγκεκριμένη σχολική χρονιά (με ένα κλικ), ΕΦΟΣΟΝ το μάθημα είναι "κλειστό με εγγραφή". Για την πρόσβαση σε "ανοικτό" μάθημα δεν απαιτείται η σύνδεση με λογαριασμό για τους μαθητές. Για την πρόσβαση σε "κλειστό" μάθημα ο μαθητής εφόσον δεν του έχει έρθει μήνυμα από τον καθηγητή μπορεί να στείλει αυτός μήνυμα κάνοντας κλικ πάνω στο όνομα του μαθήματος.  

Βήμα 3: Ο μαθητής αλληλεπιδρά μέσα στο ηλεκτρονικό μάθημα, έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που οργανώνει και αναρτά ο εκπαιδευτικός του, επικοινωνεί, ανατροφοδοτείται κλπ. Επιπλέον, μπορεί να εντοπίζει τις ζωντανές (σύγχρονες) εξ αποστάσεως διδασκαλίες που έχει προγραμματίσει και ανακοινώσει ο εκπαιδευτικός του.

2. Επικοινωνία με τον εκπαιδευτικό

Αφού μελετήσει τα έγγραφα που έχει "ανεβάσει" ο εκπαιδευτικός μπορεί να επικοινωνήσει με "μήνυμα" την ερώτηση του ή να ανεβάσει τη πιθανή λύση-απάντηση του.

Δείτε σχετικά εδώ.

 

Για εκπαιδευτικούς 

1. Ξεκινώ με την η-τάξη (εκπαιδευτικός)

2. Εγχειρίδιο

3. Ανταλλαγή μηνύματων